Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbor BOZP na Paskově

24. 4. 2016

 

 

Ve středu 20.4.2016 proběhla prověrka BOZP na Dole Paskov, která byla zaměřena především na výskyt zvýšené koncentrace CH4 na důlních pracovištích.

 

Prověrky se zúčastnili za odbory svazoví inspektoři Ing. Kavka a p. Vavroš, závodní inspektoři p.Lettovský a p. Čapka, za OBÚ Ing. Staněk, za OKD, a.s. Ing. Rožnai a Ing. Svrčina, za Závod úpraven Ing. Thibaud, za KHS Ing. Goluch a p. Skulina a vedení našeho závodu. Zkontrolovány byly čtyři důlní trasy, a to porub 077 782 p. Pospíchala, trasy razičských kolektivů na třídě 145 5451 p. Wilkuse a 059 3607 p. Michalka a jednoho kolektivu plenění na třídě 082 4251 p. Rzymana. Jedna povrchová trasa byla na třídírně uhlí a druhá kontrola byla zaměřena na nápočet NPE u dodavatelského kolektivu ALPEX .

 

Celkem byly shledány tři závady, dvě na trase porubu 077 782, a to ve staničení 412 m, kde nebylo na levém boku ve směru ražby dílo řádně zajištěno proti vypadávání horniny a na podporubovém překládacím zařízení, kde byla vadná hydraulická stojka kotvení. Tyto dvě závady byly ihned odstraněny a třetí závada se nacházela na třídě č. 145 5451 ve staničení 45-60 m, kde bylo nařízeno fárajícím Výborem BOZP vyzvedat konstrukci pásového dopravníku (TP č. 4). Na ostatních trasách nebyly zjištěny žádné závady.

 

Svazový inspektor p. Petr Vavroš, který celý výbor řídil, na závěr zhodnotil celou prověrku jako velmi zdařilou. Všechny pracoviště byly na prověrku velmi dobře připravené, proto bych chtěl poděkovat všem vedoucím dotčených úseků a jejich podřízeným za velmi dobrý stav pracovišť.

 

 dsc_0377.jpg

 

 

 

 

 

 

autor: Jindřich Lettovský 

foto:ivz