Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatý Permon předán OKD, a.s.

11. 9. 2020

 

 

Dne 3.září proběhlo předání prestižního ocenění Zlatý Permon za vynikající výsledky v oblasti bezpečnosti v báňském průmyslu za rok 2019 v kategorii III.,  podniku nad 500 zaměstnanců. 


Sošku Zlatého Permona a certifikát předali společnosti OKD, a.s. zástupci Českého báňského úřadu Ing. Radim Mžyk, zástupce předsedy-ředitel sekce báňské správy, Ing. Dušan Havel, ředitel odboru hornictví a JUDr. Pavel Dvořák, ředitel kanceláře úřadu,  za OS PHGN předseda svazu  Rostislav Palička a 2 místopředseda Jiří Waloszek,  za OKD, a.s. převzali ocenění výkonný ředitel Ing.Radim Tabášek a provozní ředitel Ing.David Hájek. 


Toto prestižní  ocenění získalo OKD, a.s. poprvé jako celek. Poprvé také za celou historii nedošlo v kalendářním roce 2019 ve společnosti OKD, a.s. ke smrtelnému pracovnímu úrazu.


Při této příležitosti zástupci ČBÚ a OS PHGN předali pamětní list a oceněn  za přínos k bezpečnosti práce a ochraně zdraví zaměstnanců  panu Aleši Štětkovi, závodnímu inspektorovi bezpečnosti práce z lokality ČSA.


Následná společná diskuse se dotkla nejen témat BOZP, ale i současné situace v  OKD, a.s.


Zároveň se uskutečnilo společné jednání vedení Českého báňského úřadu a Odborového svazu pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu. Na jednání proběhla výměna informací z činnosti ČBÚ a OS PHGN, připravované legislativní změny báňských předpisů a jejich dopady, poznatky z kontrolní činnosti a předpokládaný vývoj báňského průmyslu v České republice v návaznosti na surovinovou politiku, státní energetickou koncepci a výstupů z Uhelné komise. 


Na závěr obě strany vyhodnotily spolupráci jako velmi dobrou a shodly se na důležitosti  další spolupráce.  

 

img_4890.jpg

 

img_4892.jpg

 

 

Více foto ZDE

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivo Kavka

Foto: Radek Lukša