Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolektivní vyjednávání ve skupině Sev.en Energy skončilo dohodou

12. 4. 2021

 

Kolektivní vyjednávání ve společnostech skupiny Sev.en Energy bylo dokončeno. Jako poslední uzavřeli dohodu zástupci zaměstnavatele a odborů v mostecké části skupiny. Byla sjednocena délka platnosti kolektivních smluv na období převážně jednoho roku.


„Letošní cíle i závěry kolektivního vyjednávání odrážely aktuální situaci v odvětví energetiky, a to jak propad prodejů elektřiny a uhlí z důvodu ekologizačních aktivit a tlaku na těžbu, tak s ohledem na dopady covidové pandemie,“ řekla Sev.en Novinám Barbora Pencová, personální ředitelka skupiny Sev.en Energy. 


Vyjednávání ve všech částech skupiny bylo podle ní náročné, ale podařilo se dosáhnout dohody, takže ani přes nepříznivý vývoj důležitých ukazatelů nedojde ke snižování mezd a stávající tarifní mzdy zůstanou zachovány ve stejné výši. Ve všech kolektivních smlouvách byla zakotvena výše náhrady mzdy při částečné nezaměstnanosti. 


Zaměstnavatel zaskočil odbory šokujícím návrhem 
Zda jsou s průběhem a výsledkem kolektivního vyjednávání spokojeni také odboráři, na to se HGN zeptal předsedy Sdružení odborových organizací CCG Most Jaromíra Franty, který je zároveň vrchním kolektivním vyjednavačem za odbory. 
„Průběh vyjednávání byl odlišný od let minulých. Už jenom to, že nás ke kolektivnímu vyjednávání vyzval jako první zaměstnavatel, naznačovalo, že se něco děje. A také jejich prvotní návrh byl pro nás šokem. Zaměstnavatel navrhl snížit tarifní mzdy o deset procent, seškrtat program Zdraví o 10,5 tisíce korun na zaměstnance za rok, snížit příspěvek na důchodové připojištění a další podivnosti. Pochopitelně jsme takový návrh jako celek odmítli. Poté jsme absolvovali poměrně složité a dlouhé vyjednávání na různých úrovních. Nakonec byla dosažená dohoda přijatelná pro obě strany. V odvětví těžby uhlí a výroby elektřiny je současná situace velice nejistá a zaměstnavatel vyvíjí velký tlak na snižování nákladů. Hospodářské výsledky společnosti jsou horší, než se předpokládalo. Vliv na to měla snížená spotřeba elektrické energie, covid-19, emisní poplatky a tlak na likvidaci těžby a spalování uhlí v elektrárnách. S tím se ale potýkají i další společnosti v rámci našeho odborového svazu.“ 


Uzavřená smlouva pokrývá tři hlavní společnosti na Mostecku – Severní energetickou, Vršanskou uhelnou a Coal Services. Lokalita ČSA je v útlumu a letos muselo lom opustit 250 zaměstnanců. „Řada zaměstnanců po výplatě odstupného a přiznání restrukturalizačního příspěvku vyčká blížící se starobní důchod, další část zaměstnanců se podařilo umístit v rámci skupiny. Bohužel nás opustili kolegové, kteří budou hledat své uplatnění mimo naše řady. Slušné odstupné a restrukturalizační příspěvek jim v nových začátcích zajistí, že jejich rodinné rozpočty unesou ztrátu zaměstnání bez větší újmy.“ říká Jaromír Franta. 


Těžba na lomu ČSA jde podle něj do finále a od 1. dubna se zde přechází ze čtyř směn na dvousměnný provoz. „To rovněž mělo vliv na průběh kolektivního vyjednávání. Pro odbory bylo důležité nasmlouvat všechny dosavadní zaměstnanecké benefity. To se podařilo i nad rámec toho, co jsme zamýšleli. Například vyšší odstupné, větší odměna pro dárce krve. Dohodli jsme i výplatu benefitu při splnění určitých podmínek za prvních pět měsíců letošního roku. Tento benefit by měl zajistit, že nedojde k poklesu reálných mezd. Kolega Arnošt Ševčík vyjednává smlouvu na DTS Vrbenský a ani tam to podle mě nedopadne špatně. To bohužel nemůžu říct o průběhu vyjednávání v Krušnohorských strojírnách Komořany, závod 05, jehož majitelem jsou Slovácké strojírny Uherský Brod. Vedení strojíren doslova dehonestuje institut kolektivního vyjednávání, místo vyjednávání uplatňuje diktát. Pokud se týká hlavní mostecké skupiny, po šokujícím zahájení kolektivního vyjednávání ze strany zaměstnavatele vnímají zaměstnanci uzavřenou smlouvu za daných podmínek pozitivně,“ shrnul předseda. 
 

 

foto-j.franta.jpg

Předseda Sdružení odborových organizací CCG Most Jaromír Franta

 

 

 

 

 

 

Autor, foto: Petr Kolev

Článek vyšel v HGN č.4/2021