Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na státní příspěvek dosáhnou i horníci z Vršanské uhelné, říká předseda odborů Sev.en Energy Jaromír Franta

3. 11. 2021

 

Státní příspěvek 5300 korun měsíčně po dobu tří měsíců až pěti let v závislosti na odpracované době a věku pracovníka získají rovněž propuštění zaměstnanci Vršanské uhelné ze skupiny Sev.en Energy a Severočeských dolů. Počítá s tím návrh na úpravu nařízení vlády číslo 342/2016, který 27. září schválila vláda. Že k rozšíření vládního nařízení vůbec došlo, o to se přičinily také odbory skupiny Sev.en Energy. Předsedy Sdružení odborových organizací CCG Most Jaromíra Franty se HGN zeptal, zda konečná podoba vládního nařízení splňuje představy odborářů. 

 


Jak jste spokojeni s konečným výsledkem úpravy nařízení vlády? 

Rozšíření nařízení vlády jsme si sami vyjednali, a proto ho vítáme. Vznik třistačtyřicetdvojky spadá do období roku 2016, kdy vláda rozhodla, že územní limity na lomu ČSA se nebudou prolamovat. V souvislosti s tímto špatným rozhodnutím kabinetu vznikla myšlenka na kompenzaci pro propuštěné horníky. A skutečně v tomtéž roce se nám podařilo dojednat nařízení vlády číslo 342 o příspěvku ke zmírnění sociálních dopadů souvisejících s restrukturalizací nebo útlumem činnosti právnických osob zabývajících se těžbou uhlí nebo uranu. Jak se v uhelném průmyslu jednotlivé společnosti dostávaly do problémů, začaly se k tomuto nařízení vlády přidávat další firmy, například Sokolovská uhelná. Ve skupině společností, na které se vztahovalo nařízení vlády, již chyběly pouze Vršanská uhelná a Severočeské doly. V Uhelné komisi jsme se snažili a snažíme dojednat a vytvořit sociální program pro celý uhelný průmysl. 


Čím jste přesvědčili vládu, že přistoupila na váš návrh na rozšíření vládního nařízení číslo 342? 

Premiér Andrej Babiš, ministr průmyslu Karel Havlíček a ministr životního prostředí Richard Brabec navštívili na začátku září Vršanskou uhelnou a na programu měli i jednání s odbory, tedy s námi. Při této příležitosti jsme mimo jiné požádali premiéra, zda by vládní nařízení mohlo být doplněno nebo rozšířeno o další společnosti, tedy o Vršanskou uhelnou. Severočeské doly sice nejsou členy Odborového svazu PHGN, ale řada našich zaměstnanců, kteří u nás končí, přechází pracovat právě do Severočeských dolů. Z toho důvodu jsme premiéra požádali, aby vládní nařízení rozšířil i o Severočeské doly. Uzavřeli jsme s premiérem Babišem a ministrem Havlíčkem dohodu, že pokud vládní nařízení kabinet schválí do konání parlamentních voleb, tak budeme informovat před volbami zaměstnance uhelných společností, že vláda dohodu s odbory dodržela. To se také stalo. 


Jaký konkrétní přínos bude mít rozšíření vládního nařízení pro zaměstnance skupiny Sev.en Energy? 

V době postupného utlumování těžby hnědého uhlí na lomu ČSA se bude vládní nařízení vztahovat na Severní energetickou a Cool Services, která poskytuje lomům služby, a nově na Vršanskou uhelnou. Tímto způsobem se nám podařilo pokrýt 2500 zaměstnanců tří největších společností v rámci mostecké části skupiny Sev.en Energy. Zaměstnanci z končícího lomu ČSA sice mohli přecházet pracovat na Vršanskou uhelnou, ale přišli by o státní příspěvek 5300 korun. 
Rozšíření vládního nařízení na Vršanskou uhelnou umožní, aby zaměstnanci z končícího lomu ČSA při přechodu na Vršanskou uhelnou měli nárok na zmíněných 5300 korun měsíčně. Vršanské uhelné to pomůže v tom smyslu, že získá zkušené pracovníky, kteří znají báňský provoz a byla by škoda o ně přijít. To byl jeden z důvodů, proč jsme vládu požádali o rozšíření vládního nařízení číslo 342. Rozšíření restrukturalizačního příspěvku by mělo do budoucna alespoň částečně zmírnit očekávané dopady na zaměstnance firem dotčených ukončením těžby hnědého uhlí. 


Na koho ze skupiny Sev.en Energy se rozšířené vládní nařízení vztahuje? 

Týká se následujících společností: Severní energetické, Coal Services, Vršanské uhelné a dále zaměstnanců společností Slovácké strojírny závod 05 KSK, DTS Vrbenský, kde působí a vyjednává kolektivní smlouvy naše odborové sdružení. 


Blíží se konec roku, a to je období, kdy se odbory chystají, nebo už dokonce zahájily vyjednávní podnikových kolektivních smluv nebo jejich dodatků. Jak jste na tom ve vaší skupině? 

V tuto chvíli jsme v plné přípravě. Vznesli jsme před tím na radě našeho odborového svazu připomínky k vyšší kolektivní smlouvě. Protože naše stávající podniková smlouva má platnost pouze jeden rok, připravujeme zcela novou kolektivní smlouvu pro naše společnosti na rok 2022 a pokusíme se, aby tentokrát měla delší platnost. 

 

A s čím do vyjednávání půjdeme? 

Zvyšují se ceny energií, pohonných hmot, potravin, roste inflace, a to vše dopadá na peněženky našich zaměstnanců. Tyto skutečnosti se budeme snažit promítnout do růstu zaměstnaneckých mezd. To považujeme za náš základní vklad do kolektivního vyjednávání. 

 

dsc_2993.jpeg

Předseda Sdružení odborových organizací CCG Most Jaromír Franta

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Kolev 

foto: ivz

článek vyšel v měsíčníku HGN číslo 11/2021