Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKD připravuje pracoviště na obnovení těžby

11. 8. 2020

 

 

Od včerejšího rána začali důlní zaměstnanci OKD připravovat pracoviště na obnovení těžby po několikatýdenní odstávce. „Musíme zkontrolovat a oživit veškerá zařízení, stroje a také odzkoušet technologie včetně odtěžení, dopravy a úpraven pod zátěží,  musíme také sestavit týmy pracovníků.

 

Na všech pracovištích musí být ověřeno, zda jsou z pohledu bezpečnosti připravena k provozu, zejména z hlediska větrání, mikroklimatických podmínek, stavu prevence proti všem rizikům, kterými je zatížená hornická činnost. Jakmile bude vše připraveno, budeme jednotlivá pracoviště na všech čtyřech lokalitách spouštět. Mělo by se tak stát během několika dní“, upřesnil ředitel provozu OKD David Hájek. Od pondělí budeme postupně navyšovat počet důlních pracovníků o stovky. Po prodělaném onemocnění Covid-19 se do práce k dnešnímu dni vrátilo přes 830 zaměstnanců.

 

Souběžně s přípravou na těžbu probíhají také přípravy na pravidelné preventivní testování zaměstnanců OKDna covid-19. Na čtyřech lokalitách vzniknou odběrová místa, kde testování bude probíhat. První zaměstnanci se ho zúčastní v pondělí 17. srpna 2020.

 

 

dsc_0708.jpg

ilustrační foto (ivz)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.