Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiér Babiš navštívil v Ústeckém kraji elektrárnu Prunéřov

1. 10. 2021

 

Předseda vlády Andrej Babiš ve čtvrtek 30. září zavítal do Ústeckého kraje. Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem a Nemocnici Chomutov. S místopředsedou vlády Karlem Havlíčkem se poté setkali s vedením a zaměstnanci elektrárny Prunéřov.

 

S vedením elektrárny jednal spolu s místopředsedou Karlem Havlíčkem o problematice růstu cen elektřiny a tepla v České republice. Podle premiéra jsou ceny povolenek, které v posledních měsících výrazně přesahují odhady Evropské komise jedním z důvodů zdražování elektřiny. Dále hovořili o budoucnosti lokality Prunéřov a zvažované výstavbě Gigafactory. Členové vlády se zde setkali i se zaměstnanci elektrárny.

 

„Dramaticky rostou ceny energie. My to samozřejmě řešíme. Já jsem dnes měl přípravu na Evropskou radu, kde jsem mluvil s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem. Já jsem odeslal dopis, kde žádám, aby tato problematika byla projednána už na neformálním summitu příští týden. Je to celoevropský problém. Doufejme, že tentokrát EU bude reagovat rychleji, ne až když to skutečně může způsobit velké problémy pro veškeré ekonomiky v Evropě,“ doplnil premiér po jednání.

 

 

1z6_0671.jpg

Poslední zastávkou návštěvy kraje byla elektrárna Prunéřov II.

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Odbor komunikace Úřadu vlády ČR

redakčně upraveno