Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společnost OKD má 70 procent zaměstnanců, kteří prošli očkováním proti onemocnění covid-19

16. 9. 2021

 

Více než 2520 pracovníků v OKD má za sebou kompletní vakcinaci proti covid-19. Z celkového počtu vlastních i dodavatelských pracovníků to představuje 70 procent. „Pokud k těmto lidem připočteme ještě ty zaměstnance, kteří mají potvrzení o prodělaném onemocnění, tak se dostáváme na 86 procent. Jsme velmi potěšeni, že naši zaměstnanci myslí na své zdraví a také svých spolupracovníků. My se snažíme pro naše lidi zajistit bezpečné pracoviště – dezinfikujeme, testujeme, očkujeme přímo na pracovišti, vyplácíme finanční bonus za dokončenou vakcinaci, mezi zaměstnance distribuujeme respirátory i dezinfekční ubrousky,“ popisuje Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.


V minulém týdnu zajistila společnost OKD ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Ostravě možnost očkování bez registrace přímo na šachtách. „Během dvou dnů přišlo 90 lidí, což hodnotíme jako úspěch, a o to více nás potěšilo, že přišli i rodinní příslušníci, kteří se také nechali naočkovat,“ řekl David Hájek, ředitel provozu OKD.


Ti zaměstnanci, kteří stále nepodstoupili očkování, dochází na preventivní testování pomocí PCR testů v intervalu jednou za 14 dní. OKD má zřízena tři testovací místa. Preventivní testování na covid-19 zahájila společnost už 17. srpna 2020 a za tu dobu provedla více než 113 tisíc testů. „Výsledky testů zůstávají negativní, což je výborná zpráva. Situaci ale nepodceňujeme a dál dodržujeme hygienická opatření ve firmě,“ dodal Radim Tabášek, výkonný ředitel OKD.

 

vaccine-6109246_1920.jpg

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.