Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tiskové prohlášení ČMKOS ke zrušení demonstrace dne 21. května 2024

16. 5. 2024

 

Ve světle událostí, které se odehrály včera na Slovensku a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice, se Českomoravská konfederace odborových svazů rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024. Činíme tak i po diskuzi se slovenskými kolegyněmi a kolegy z Konfederace odborových svazů Slovenské republiky, kteří nám dnes popsali aktuální situaci na Slovensku.


Českomoravská konfederace odborových svazů vždy a za každých okolností preferovala a preferuje dojít ke zlepšení situace v České republice prostřednictvím konsensu a sociálního dialogu. Proto žádáme premiéra České republiky o jednání s předsedy a předsedkyněmi odborových svazů ČMKOS, abychom témata, která měla být předmětem demonstrace, mohli projednat a zároveň ukázat společnosti, že takový přístup je nejen možný, ale i efektivnější než eskalace napětí. Věříme, že to jak vláda, tak sociální partneři i naši členové a členky ocení a že se velmi brzy společně sejdeme za jednacím stolem. Buďme sami příkladem toho, že to jde.


Důvody pro svolání demonstrace trvají a jsou pro nás velmi vážné a důležité pro budoucnost. Jednejme o nich co nejdříve.

 


V Praze dne 16. 5. 2024

 

 

cmkosdemonstrace.jpg

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: ČMKOS