Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uhelné safari letos Sev.en Energy zrušila

1. 7. 2020

 

 

Populární Uhelné safari se letos neuskuteční. Skupina Sev.en Energy se rozhodla exkurze do těžebních provozů a na rekultivace nepořádat s ohledem na přísná opatření, která by musela přijmout.

 

„Je nám to líto, už s ohledem na popularitu, jakou si Uhelné safari za deset let své existence získalo. Od zimních měsíců jsme evidovali dotazy, kdy nový ročník exkurzí spustíme. Bohužel následná pandemie koronaviru přípravy negativním způsobem poznamenala. Těžební společnosti Sev.en Energy dodávají uhlí klíčové infrastruktuře, jejíž provoz nesmí být za žádných okolností omezen. Opatření pro veřejnost, která bychom museli přijmout, by byla velmi striktní. Navíc problémy, se kterými se v současné době potýkají v novém ohnisku nákazy na Karvinsku, nás odradily i od omezeného provozu,“ vysvětlila Gabriela Sáričková Benešová, mluvčí skupiny Sev.en Energy.

 

V loňském roce Uhelné safari oslavilo jubilejní desátý ročník. Rekultivace i oba hnědouhelné lomy skupiny Sev.en Energy si prohlédlo více než 3 200 lidí. Ke třem stálým trasám přibyla nová, speciálně upravená pro děti od šesti let BABY SAFARI, která by se po zkušebním ročníku měla rozšířit. „Připravíme se co nejlépe na příští rok, a to včetně novinkové trasy, která měla být lákadlem už letos. Návštěvníkům představíme největší skrývkové rypadlo RK5000, v současné době již odstavené,“ dodala mluvčí. Skupiny maximálně deseti osob s průvodci zavede až na střechu rypadla, do výšky osmipatrového paneláku.

 

Bilance návštěvnosti řadí Uhelné safari mezi nejvyhledávanější turistické aktivity na Mostecku. Od zahájení projektu v roce 2009 přilákalo už bezmála 30 000 návštěvníků.

 

fb53ddd0-a16a-43b8-ac0f-dd22a37331c5.jpeg

ilustrační foto

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Sev.en Energy

Foto: red