Jdi na obsah Jdi na menu
 


V letošním prvním kole grantového programu 7grant uspělo více než 100 žadatelů

30. 5. 2023

 

Skupina Sev.en podpořila více než stovku žadatelů z letošního prvního kola programu 7grant. Celková částka podpory přesáhla 10 milionů korun. Grantový program je jednou z forem podpory a navazování partnerských vztahů. Naplňuje tak princip společenské odpovědnosti v regionech, kde skupina Sev.en podnikatelsky působí. O grant mohou žádat jak obyvatelé zmíněných lokalit, tak zaměstnanci skupiny. 


„Chceme být dobrým sousedem, a tak podporujeme různé projekty a činnosti v regionech, kde působíme. Zajímají nás hlavně environmentální projekty, sportovní činnosti, podpora technického vzdělání nebo akce související s rozvojem regionu,“ řekla mluvčí skupiny Sev.en Gabriela Sáričková Benešová. 


Mezi úspěšnými žádostmi se v letošním prvním kole objevila například podpora 2. ročníku multižánrového Pobřežního festivalu – hlavní scény na lodi Tajemství divadla bří Formanů, která dříve vozila uhlí do Chvaletic a v rámci festivalu bude ve dnech 13. – 16. července kotvit poblíž chvaletické elektrárny nebo podpora multižánrového benefičního festivalu v areálu zámku v Cholticích pro centrum, které se stará o osoby s mentálním a kombinovaným postižením. Skupina Sev.en podpořila také opravu místní komunikace v lokalitě Hliňák v obci Tetov na Pardubicku a řadu sportovních a volnočasových aktivit. Díky 7grant vznikne rovněž montovaná hala o rozměrech 24x10 m s příhradovou konstrukcí a extrémně odolnou plachtou u Jezera Most, ve které najdou přístřeší lodě mládežnických kategorií vodních sportů. Ze světa vědy můžeme jmenovat například podporu výzkumu transformace post-těžebních regionů. V Kladně je pak zajímavým počinem příspěvek na projektovou dokumentaci na přeměnu bývalého vodojemu z přelomu 19. a 20. století na galerii s muzeem.


„Podpora aktivit místních komunit je pro nás velmi důležitá a 7grant je transparentní způsob, jak nad rámec zákonných odvodů státu a regionům peníze do těchto oblastí rozdělit,“ dodala Gabriela Sáričková Benešová. 


V současné době skupina Sev.en přijímá žádosti o granty v rámci druhého kola, a to až do konce srpna. O přidělení grantu rozhoduje vedení společnosti na základě doporučení grantové komise, kterou zajímá především vliv projektu na rozvoj místní komunity v oblasti vzdělávání, volnočasových aktivit dospělých či mládeže nebo přínos pro životní prostředí. Podrobná pravidla grantu i přihlašovací formulář naleznete zde: https://www.7.cz/cz/grant/.

 

b1855d07-c073-4082-84be-7b29001a054c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: skupina Sev.en

ilustrační foto: ivz