Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda schválila výběr nových lokalit pro rozvoj státem podpořených průmyslových zón

10. 1. 2017

 

 

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek předložil vládě na včerejším zasedání materiál "Výběr nových lokalit pro rozvoj státem podpořených průmyslových zón", které by mohly být realizovány v budoucích letech.


"Nové státem podpořené průmyslové zóny nám pomohou ještě více zatraktivnit Českou republiku pro potenciální investory. Zájem o již existující zóny je dosud obrovský, obsazenost dosahuje zhruba 82 procent", uvedl ministr Mládek před jednáním vlády.

Ministerstvo průmyslu a obchodu v minulém roce zahájilo vyhledávací studii nových rozvojových ploch a na základě této studie byly identifikovány tři vhodné lokality v rámci Programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury v letech 2017 až 2022.
Jedná se o lokality: Cheb II v Karlovarském kraji o rozloze 142 ha, kde dosud nebyla státem podpořená žádná průmyslová zóna, Veselí nad Moravou v Jihomoravském kraji o rozloze 31 ha a Moravské Budějovice v kraji Vysočina o rozloze 31 ha.

„Jsem potěšen, že se České republice daří získávat zahraniční i domácí investory. Státem podpořené průmyslové zóny jednoznačně napomáhají posilování zaměstnanosti a tvorbě lepšího investičního prostředí“, dodal ministr Jan Mládek.

Obsazenost českých průmyslových zón je dána vysokou poptávkou investorů po volných připravených plochách v České republice. Státem připravované průmyslové zóny jsou společně se systémem investičních pobídek možností, jak do České republiky přilákat strategické investice, které významně podporují průmysl a hospodářský růst.

V České republice bylo od roku 1998 z finančních prostředků státu podpořeno celkem 104 dotačních akcí zaměřených na výstavbu průmyslových zón a související infrastruktur v rámci Programu na rozvoje průmyslových zón a Programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury.





zdroj:MPO